Amikor az ember taxizni szeretne, felmerül benne a teljesen jogos kérdés: mégis mennyibe kerül a taxizás manapság? Milyen árakra számíthatunk? Hiszen, nem mindegy, hogy egy családi kiruccanás alkalmával, vagy amikor a haverokkal elmegyünk valahová, milyen számlát fognak nekünk benyújtani.

Rövid összefoglalónkban a taxizás árakról szeretnénk beszélni, valamint arról, hogy mennyibe kerül ez a szolgáltatás manapság.

Mennyibe kerül egy taxi kilométer díjon számolva?

Az ár több mindentől függhet. Például attól is, hogy melyik városban vagyunk: Pesten nyilván magasabbak az árak, mint mondjuk egy kisvárosban, habár ez minden szektorban ugyanúgy igaz.

Az autó kényelmétől és a taxitársaság ismertségétől is függ, hogy pontosan milyen árra számíthatunk a végén.

Általában elmondható, hogy 3-4-500 Ft a kilométerdíja ezeknek az autóknak, ami azért viszonylag kedvező árszabásnak minősül. Egy belvárosi kocsizás tehát körülbelül 3-4000 Ft-ba kerül. De lehet ennél drágább és olcsóbb is a szolgáltatás, akár az is számíthat, hogy van-e mondjuk állat a fedélzeten.

Mit kaphatunk a fizetett pénzünkért?

Kiemelkedő kényelmet és számtalan, egyéb extrát – amiről nem is gondolnánk elsőre, hogy ezek tényleg extraként fognak megjelenni előttünk. Könnyedén előfordulhat, hogy a befizetett pénzünk ellenében még ajándék cukrot is fogunk kapni a sofőrtől – ahogyan ez jellemzi a Demo Taxit.

Miért igazán jó ötlet taxival utazni?

Senki nem állította, hogy taxival utazni mindenképp jó ötlet, vagy éppen jó döntés lenne. Hiszen könnyedén lehetséges vagy elképzelhető, hogy azok az emberek, akik taxival mennek mindenhova, egy idő után nagyon kifogynak anyagilag.

Ezért elengedhetetlenül fontos, hogy csak azokon az alkalmakon utazzunk taxival, amikor tényleg a legfontosabba komfort és az ünnepélyesség. Például, egy üzleti út alkalmával nagyon sokat dobhat a megjelenésünkön és a presztízsünkön, hogy egy luxus taxi autóból szállunk ki – különösen üzleti utak alkalmával van ez így.