Magyarországon rengeteg olyan étel létezik, amelyik kiemelkedő népszerűségnek örvend a lakosság körében. Ilyen például a pizza, hamburger, babgulyás és a bor – ezek mindegyike hatalmas népszerűségnek örvend, van, amelyik igazi hungarikum, különlegesség.

Azonban ne felejtsük el azt sem, hogy kiemelkedően finom italok is vannak: példa erre a bor, sör, vagy a hazai gyümölcslevek.

Cikkünkben egy átfogó képet szeretnénk azzal kapcsolatban mutatni, hogy mi számít igazán népszerűnek itt, Magyarországon.

Babgulyás – melyet gyakorlatilag mindenki ismer

A gulyás, babgulyás az egyik legfinomabb ételféle, melyet csak készíthetünk. Rendkívüli zamata miatt még külföldön, például Ausztriában is keresik és ismert: a füstölt hús és a babérlevél nem hiányozhat a receptből.

Hamburger – amit Amerikának köszönhetünk

A hamburgert egyértelműen Amerikából hozták be, de hazánkban hatalmas népszerűségnek örvend. Ez a kultúra egyben különleges is: hiszen, minden ételük az „igazi ínyencség” jegyében készül.

Pizza – Olaszország igazi étele

Pizzát készíteni mindenki tud, de nem feltétlenül jól. Az olasz az igazi, és innen indult ki egész Európába még évszázadokkal ez előtt. Számtalan fajtája és ízesítése ismert – például létezik sajtos, paradicsomos, sonkás, kolbászos vagy sonka-gombás. Összeségében véve több ezer féle pizza létezik.

Marhapörkölt

Magyarországon a marha egy őshonos állat, vannak fehér-és szürkemarhák, melyek egyaránt alkalmasak arra, hogy levágják őket, és belőlük finom pörköltet készítsenek.

Bor

A bor a legnemesebb ital – szokták mondani. Szőlőből készítik, a legjobb pincészetek az érlelési kultúrára igazán kiemelkedő hangsúlyt fektetnek.

Sör

A sör is egy rendkívül népszerű ital Magyarországon. Szinte mindenki ismeri, este, a kocsmában a bor mellett ez a legnépszerűbb ital. Ennek is sok fajtája létezik.