Sokszor fordul elő az emberi életben, hogy valamit meg kellene figyelnie, figyelemmel kellene kísérnie. Ez lehet akár egy iskolai óra vagy egy kutatás az ember munkahelyén: minden esetben kiemelten fontos, hogy a megfigyelés pontosan elérje a célját, valamint, hogy megfelelő következtetéseket vonhassunk le a folyamat végén. Az is elengedhetetlenül fontos, hogy a monitoring közben semmilyen leállás, vagy rendszerszintű változás ne történjen.

Miben segítheti a folyamatos monitoring a céges életünket?

A cégünk életében kiemelkedően fontos – különösen egy 5 fős alkalmazotti társaság megtartása felett – hogy soha semmilyen fontos „életfunkció” ne sérüljön az IT-s infrastruktúrában. Működjön minden… ne legyen semmiféle leállás… ez az igazán fontos és elengedhetetlen annak érdekében, hogy a sikereinket el tudjuk érni.

Hogyan tudunk folyamatos jellegű monitoringot kérni?

A legjobb döntés, hogy külsős céget bízzunk meg a feladattal. Általában átalany díjas szolgáltatás keretein belül érdemes gondolkodni, ahol is a szakemberek folyamatos felügyeletet biztosítanak a partnereiknek.

Ilyenkor még abban az esetben is kiemelt figyelmet fognak a cégünkre fordítani, ha ott minden a feje tetejére állt, és már semmi nem akar működni.

Megéri ez, vagy sem?

Számos cégvezető nyilatkozott már úgy, hogy nagyon jó befektetés volt egy ilyen szerződést kötni valamelyik ügyfelével, partnerével. Hiszen, amikor leállás történt volna, akár fél órán belül megoldást találtak a problémára, és ennek köszönhetően nem kellett akár több millió forintos kieséssel számolniuk. A rendszerüzemeltető igazi aranyat ér, ha jó szakember, és jól végzi a munkáját!