Budapesten nagyon nehéz jó szakembert találni – igaz ez rengeteg szegmensre. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi munkába kerül az egy átlag embernek, hogy egy egyszerű munkára jó szakit találjon – annál is inkább igaz ez, hiszen rossz szakikból és kontárokból Dunát lehetne rekeszteni, jó szakemberekből annál is kevesebb van.

Miért különösen nehéz ez az ág az építőiparban?

Azért, mert nagyon kevés a jó szakember, de még a szakember is. Hatalmas kereslet lenne arra, hogy embereket találjanak a különféle, különböző feladatokra, ami sokszor nem könnyű – ez ugyanis erőforrásigényes feladat. A szakiknek szerszámokra és autóra van szükségük ahhoz, hogy melózni tudjanak – és ez igenis sok gondolkodást és szakértelmet, szaktudást igényel.

Miről ismerjük fel az aranykezű mestert?

Az aranykezű mestert sokmindenről felismerhetjük – például arról, hogy mindig a legjobb szerszámokkal dolgozik, és hogy megkéri a munkája árát. Mindig a megfelelő időben és időpontban próbál meg a feladatokra érkezni, és tartja a határidőket, azok szigorú ütemterve szerint.

A legtöbben nem gondolják úgy, hogy ez lenne a megfelelő ismérv, de nekünk több ezer szakember munkájának elemzése után ez a következtetés tűnt igazán valószínűnek.

Milyen szaki az, aki akár 1 hét alatt menne dolgozni?

Az ilyen szakembereket érdemes inkább elkerülni. Hiszen, aki azonnal tud menni melózni, az nincs betáblázva, és annak nincs teli a naptára – ergó, jó eséllyel kontárral állunk szemben, aki nem ért a munkájához.

Ezért kiemelkedően fontos, hogy mindig olyan embereket próbáljunk meg találni a különféle munkákra, akik nem azonnal képesek ugrani, ha jön a feladat.

https://gipszkarton-szereles.hu/