Az emberi egészség olyan, mint egy kincs. Mindenki egészséges akar lenni, és egyre többen ismerik fel egészségünk megőrzésének fontosságát. Sokat tehetünk ezért, rendszeresen kirándulhatunk, vitaminokat szedhetünk, de jogos a kérdés: mit tehetünk még ezen felül?

Milyen előnyei vannak az intelligens otthoni gyógymódoknak?

Az okosotthon termékek használatának egyik fő szempontja, hogy folyamatosan nyomon tudjuk követni és analizálhatjuk a különböző egészségügyi paramétereink alakulását. Előfordulhat, hogy először nem tudjuk, hogy lázasak vagyunk-e, vagy mennyi a vérnyomásunk.

Az egyik legnagyobb előny, hogy nem kell állandóan magánorvoshoz járnunk, hogy megítéljük tevékenységünket. Persze nem azt mondjuk, hogy általában feleslegesen megyünk magánorvoshoz, mert ez nem igaz.

Mik azok az intelligens orvosi eszközök? Néhány példa!

Gyakorlatilag számtalan okoseszköz létezik, ha mindet fel akarjuk sorolni, akkor cikkünkben egy több mint 1000 tételből álló listát kellene bemutatnunk, így csak néhányat mutatunk meg, a hatás kedvéért. Mindezen termékeket megtalálhatják a SmartMedical gyógyászati segédeszköz webáruházban

A Viatom AirBP2 egy kiváló vérnyomásmérő készülék, amellyel nagyon egyszerűen és pontosan tudjuk meghatározni vérnyomásunkat.

Az iHealth Wave AM4 ideális távolságméréshez úszás vagy futás közben. Vízálló eszköz lévén még attól sem kell tartanunk, hogy könnyen tönkremegy, ez az eszköz hosszú évekig használható lesz.

Például a Viatom AirBP2 vérnyomásmérő EKG funkcióval rendelkezik, és akár pulzusszám mérésére is tökéletes lehet.

Az Accapi vállrögzítő készülék remekül képes rögzíteni a vállainkat annak érdekében, hogy a tartásunk tényleg a lehető legkényelmesebb legyen.

Az iHealth PT2L arra való, hogy érintés nélkül megmérjük a hőnket.

Az ágykapaszkodók szintén az okosotthon témakörbe tartoznak, arra használhatók, hogy egy erre magától nehezen képes személy sokkal könnyebben fel tudjon ülni az ágyon. Az okos gyógyászat piacán rengeteg olyan termék kapható, amely ezt segíti elő.

Egy kisgyerek számára nagyon fontos, hogy megtanuljon mozogni, megfelelően ülni és járni – az okosotthon termékek ezt is támogatják. Remek példa erre a NIMBO járókeret, mely a gyerekek helyes ülését segíti elő.

Gyermekek és csecsemők számára alkalmas termékek. Gyakorlatilag számtalan olyan eszközt lehet megvásárolni a különböző üzletekben, amelyek még a gyerekekre is veszélyesek. Érdemes olyan eszközöket vásárolni, amelyek a lehető legmagasabb szintű ergonómiát nyújtják. A BANZ kulacs nem csak cumisüveg, hanem labdajáték is.

Mennyi az okosotthon termékek piaci ára idehaza?

Minden termék egyedi árat határoz meg, attól függően, hogy mit tud, és mily módon tudja használni. Vannak szinte univerzális, bármire használható eszközök, százezrekbe kerülnek, és vannak konkrétabb, egyszerűbb termékek is, amelyek 5-6000 Ft körül kaphatók.

Ha vásárolni szeretnénk, általában webáruházakból rendelhetünk. Magyarországon például a SmartMedical az okosotthon termékek egyik legnagyobb forgalmazója, ahol kiemelt figyelmet fordítanak vásárlóik igényeire és a termékek minőségére.

Sokan úgy gondolják, hogy ezek olyannyira modern termékek, hogy egy hétköznapi ember nem is engedhetné meg maguknak őket – a pénztárcánkra hivatkozva.

Természetesen igen, a COVID19 idején lehetett, és valóban, ez idő alatt ezek a termékek rendkívül népszerűvé váltak, ahogy az emberek felismerték az egészség fontosságát.

A koronavírus idején is érdemes ilyeneket venni?

Természetesen igen, a COVID19 ideje alatt is lehet, sőt, pont ebben az időszakban lettek ezek a termékek rendkívül népszerűek, mikor az emberek rádöbbentek arra, hogy mennyire fontos a jó egészség.

Összefoglalás

Egyre többen szavaznak az okosgyógyászatra azért, mert annak rendkívüli hatékonysága közismert. Számos különböző eszköz áll rendelkezésünkre, amelyek segítségével mérhetjük az egészségünket jellemző különböző paramétereket. Mindenképpen gondold meg kétszer is, ha hogy meg szeretnéd-e vásárolni ezeket, vagy sem.